EURO 2016

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderatorji: TomDarjangCortoTornadoMioke

wer
Prispevkov: 1796
Pridružen: 21.08.2008 9:56:12

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a wer »

Ni bla pirovska flaša, bi rekel, da je bil čokančič, sila priljubljen mali flaškon za pitje rakije.
play it again
wer
Prispevkov: 1796
Pridružen: 21.08.2008 9:56:12

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a wer »

Dej horex zdaj pa še ti kej napiš, za katerga navijaš, kdo te je navdušil, zdaj ali v preteklosti. Al pa kako sceno katera je zapolnila delček tvojega spomina. Prejle ko sem bral post od tilitilija in postavo selekcije Jugoslavije priznam, da sem se naježil.
play it again
Uporabniški avatar
tilitili
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 6355
Pridružen: 26.02.2009 21:26:50
Kraj: zagorje ob savi

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a tilitili »

Sem moral skrbno prebrat Žanov post. Ker sam ne spremljam fuzbala več tako skrbno kot včasih, mi je bil ta pregled zelo dober. Bravo.

Evo čakam na drugi del od osmih, ko mali pes.... :yes:
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
zan22
Prispevkov: 60
Pridružen: 15.02.2012 19:37:59

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a zan22 »

Pa gremo na skupino B, ki je postregla z kar dvema novincema med evropsko elito: reprezentanci Walesa in Slovaške
Najprijetnejše presenečenje letošnjega Evropskega prvenstva sloni na 3 igralcih, ki si kruh služijo v evropskih nogometnih velikanih izven meja svoje države. Nesporno prvo ime reprezentance je Gareth Bale, mladi krilni napadalec, ki je svojo nogometno pot pričel leta 2007 pri Southamptonu, kasneje pa po uspešnih nastopih v majici Tottenhama za 91 milijonov evrov okrepil Madridski Real in še vedno (uradno) velja za najdražji nakup galaktikov v vsej zgodovini. Svoje mojstrstvo je dokazal že v skupinskem delu, ko je dvakrat zablestel iz prostega strela (naprej proti Slovaški, za vodstvo 1:0 (kasneje je Wales po zaslugi Robson-Kanuja prišel do zmage 2:1; prve zgodovinske zmage na prvenstvih stare celine, nadaljeval pa je (po slabem posredovanju angleškega vratarja Harta) še proti Angležem, ki pa so kasneje po zaslugi Sturridga in Vardya izid spreobrnili sebi v prid.). Je igralec po katerem teče večina nevarnih akcij Valižanov, venomer je nevaren, zlasti s svojo hitrostjo in spretnostjo, vedno pa je sposoben nase pritegniti dodatnega branilca in s tem odpreti prazen prostor soigralcem. V pomoč sta mu predvsem Arsenalov zvezdnik Aaron Ramsey, ki pa je imel letos nekaj težav s poškodbami in še prihaja v top formo, kljub temu pa se je dokazal z asistenco pri drugem zadetku proti Slovakom in kasneje proti Rusom, ko je prispeval enega izmed 3 zadetkov ter Livepoolov "Valižansko Pirlo" Joe Allen, ki predstavlja hrbtenico moštva na sredini igrišča, saj je izjemno borben ter zanesljiv. Pod vodstvom stratega Colemana, ki mu je z Walesom uspel veliki met in je dosegel enega izmed največjih uspehov državne reprezentance že z uvrstitvijo na prvenstvo, je Wales prepričljiv, borben igra pa je odprta in pogumna, kar so navsezadnje dokazali s prebojem iz skupine, za povrh pa za seboj pustili tudi večne tekmece z otoka: Anglijo. Veliko željo so pokazali že proti Slovakom, malo jim je zmanjkalo proti Angležem, ki so imeli (roko na srce) nekaj sreče pri zmagi z 2:1, za konec pa so povsem dotolkli šokirane Ruse ter prikazali eno najlepših predstav tega Evropskega prvenstva nasploh, saj so na vrata vzhodnjakov sprožili približno toliko strelov, ko na obeh prejšnjih srečanjih skupaj. Glede na to, da jih v nadaljevanju čaka Severna Irska so možnosti za preboj v četrtfinale večje, kot si marsikdo predstavlja. Fantje v rdečem so sposobni velikega meta in nadaljevanja že tako pravljične zgodbe o uspehu.

Druga reprezentanca skupine B sliši na ime Anglija. Moštvo z otoka je sodelovalo na 8 prvenstvih stare celine, zanimivo pa je, da se od leta 1968, ko so Angleži osvojili končno 4. mesto, še ni prebila dlje od polfinala, kar ji je uspelo leta 1996, kar 4x pa so obstali v skupinskem delu. Selektor Roy Hodgson je združil mladostno zagnanost z nekaj izkušenimi posamezniki. Kvalifikacije so "trije levi" prešli brez napake, saj so dobili vseh 10 tekem, med drugim 2 tudi proti Sloveniji. Tokratna reprezentanca počasi nakazuje na koga lahko računamo v bližnji prihodnosti, vsaj kar se nogometnega preboja tiče. Jedro ekipe sestavljajo igralci Tottenhama (Alli, Kane, Walker, Rose, Dier), ki so letos dokazali svoje kvalitete in na koncu zaostali zgolj za absolutnim presenečenjem letošnje sezone, lisicam iz Leichesterja, katerih barve na letošnjem prvenstvu brani odkritje sezone Vardy. Pod taktirko Hodgsona se še ni naigral, kljub temu pa pokopal Wales z izenačujočim zadetkom, blizu pa je bil tudi pri akciji za končnih 2:1. Kapetanski trak nosi zvezdnik Manchester Uniteda Wayne Rooney, ki je zavrnil igranje na položaju desetke ter se premaknil nekoliko proti sredini igrišča v cono razigravanja svojih soigralcev (položaj ležne devetke). Tu so še Liverpoolov "playmaker" Adam Lallana, napadalec z nosom za gol v ključnih trenutkih Daneil Sturridge in dragulj angleškega nogometa, komaj 18 letni napadalec Manchester Uniteda, Marcus Rashford, kateremu je letos uspel preboj iz selekcije U19 vse do članske ekipe, reprezentančnega dresa in vpoklica za letošnje prvenstvo. Kot zanimivost naj dodam, da je Rashford zadel ob prvem dotiku z žogo tako za selekcijo U20, prvo ekipo Uniteda, kot tudi za angleško izbrano vrsto. Anglija je prikazala prepričljivo in kombinatorno igro, z veliko izpeljanimi akcijami zlasti po krilih in podajami v prazen prostor. Zmanjka sicer nekaj zbranosti v zaključku akcij, saj so podaje še nekoliko prešibke, igralci pa se še ne čutijo med sabo, vendar pa se od mladega rodu obeta veliko. Njihove možnosti so izdatno poskočile ob razglasitvi nasprotnika v osmini finala, kjer se bodo levi udarili z Islandijo. Ndaljevanje bo prineslo odgovore kam lahko ekipa poseže, osebno sem prepričan, da lahko kotirajo visoko, manj od polfinala bi bilo razočaranje, ki si ga Angleži preprosto ne morejo privoščiti, zlasti po blamažah na zadnjih prvenstvih, kjer so praviloma hitro pospravili kovčke. Navijači so željni zmag in obujanja spominov na legendarni rod z Bobbyem Charltonom v sedemdesetih letih in kasneje z Alanom Shearerjem na domačem prvenstvu leta 1996.

Slovaki so ekipa, ki je letos na prvenstvu ohranjala realne upe na drugo mesto, a jih je že v prvem krogu presenetil Bale z Walesom ter jim izdatno otežil nalogo. Letošnje prvenstvo v Franciji je za Slovaško sploh prvi preizkus na stari celini, kvalifikacije pa so zaključili na drugem mestu, boljša je bila zgolj izbrana vrsta Španije. Selektor Kozak računa na mojstrovine zvezdnika Napolija Mareka Hamšika, ki je čaral predvsem proti Rusom z asistenco Weisu in kasneje v lastni režiji dosegel tudi čudovit zadetek za 2:0. Njegova vloga v reprezentanci spominja na Valižana s številko 10, kljub temu pa ima pomoč vse boljših posameznikov, ki so Slovaški vendarle priborili nadaljevanje prvenstva, zahvaljujoč beri 4 točk in tretjemu mestu. Tu je Juraj Kucka, vezist AC Milana, ki je pred letošnjo sezono okrepil velikana iz Lombardijske prestolnice za pičle 3 milijone evrov, kolikor so morali Rossoneri nakazati klubu iz Genove. Kuco je bil eden izmed bolje ocenjenih posameznikov pri Milanu, potrdil je pričakovanju, jih v marsikaterem pogledu tudi presegel ter dokazal, da je gradivo na katerem lahko Milan spiše novo poglavje svoje zgodovine. V obrambi pravo oporo predstavlja izkušeni kapetan Martin Škrtel, igralec, ki že 8 sezon nosi majico angleškega prvoligaša Liverpoola, ne smemo pozabiti niti na dokazovanja željnega Roberta Maka. V skupinskem delu jim je zagodel Wales, ki jih je v Bordeauxu premagal z 2:1, a so kasneje navdušili proti Rusom (2:1), za konec pa remizirali z Angleži brez zadetkov, kar jim je praktično zagotovilo napredovanju, z obzirom na to, da so statistike potrdile, da so za nadaljevanje potrebne 3 točke z dobro gol razliko. V nadaljevanju jih čakajo aktualni svetovni prvaki Nemci, kar pomeni, da je napredovanje v četrtfinale misija nemogoče, kljub temu pa četa Kozaka premore kvalitete, ki znajo tekmo in gledalce držati v napetosti do zadnjega sodnikovega žvižga ter Nemcem povzročiti nemalo preglavic.

Zadnja reprezentanca te skupine je Rusija. Za zbornajo komando so 4 evropska prvenstva (1996, 2004, 2008, 2012), najvidnejši uspeh pa so doživeli na prvenstvu leta 2008, ko so jih šele v polfinalu izločili kasnejši prvaki Španci, sicer tudi nasprotniki v skupinskem delu, letošnje kvalifikacije pa so opravili z odliko, zaostali so zgolj za Avstrijo, v sicer razmeroma lahki kvalifikacijski skupini. Rusija je veljala za reprezentanco, ki ne obeta veliko, a lahko preseneti. Letos jo je reprezentanco po solidno (pre)plačanem Italjianu Capellu prevzel ruski strokovnjak Slucki, ki je sicer podpisal pogodbo zgolj do konca kvalifikacij, a so jo kasneje obnovili po zmagi nad Portugalsko in zagotovitvijo nastopa v Franciji. V ekipi ni zvenečih imen, selektor stavi na izkušnje (Berezutski, Ignashevich, Dzyuba, Shirokov; v reprezentanci je kar 8 igralec starih krepko nad majo 30 let, 4 igralci pa so tik pod njo), v kombinaciji z nekaterimi upi Ruskega nogometa (tu lahko omenim predvsem Kokorina), sistem pa se je začel podirati že na prvi tekmi proti Angležem, ko so na koncu sicer srečno izvlekli remi, a lahko le nemo opazovali izgrede svojih navijačev na tribunah takoj po tekmi. Šok je bil prevelik, saj je bila igra nepovezana, Rusi so bili docela neprepoznavni, vse preveč je bilo tehničnih napak, utrujenosti, zgrešenih podaj, v ekipi preprosto ni bilo prisotne nobene energije, tekmovalnosti in kemije . Slovaki so jih kasneje odpravili z 2:1, kar je pomenilo, da se bodo reševali proti Walesu. Sledil je polom, igra ni bila vredna ogleda, zmedenost je bila neverjetna, motivacije ni bilo opaziti na kilometre daleč. Ekipa je povsem popustila, razpadla, ter Valižanom dovolila strelske vaje, 3 gole v svoji mreži, sebi pa nakopala sramotno predstavo, kritike in predčasno slovo. Po mojem mnenju, povsem zasluženo.
Uporabniški avatar
horex2
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 2347
Pridružen: 28.02.2006 15:23:46
Kraj: trbovlje

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a horex2 »

nimam cajta gljedat, morm kr delat...
šiht, pa mrva, pa drva.....
horex je zakon, pa reno tud...
wer
Prispevkov: 1796
Pridružen: 21.08.2008 9:56:12

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a wer »

Bom pa jaz napisal eno sceno, takole iz glave, brez strica googla: Poljud, leta 83, kvalifikacije za evropsko prvenstvo 84 v Franciji, igra Jugoslavija-Bolgarija, rezultat po dramatični končnici 3:2. 1:1 je odgovarjalo Bolgarom, 2:2 paše Walesu, Jugoslaviji odgovarja le zmaga. Komentator Mladen Delič in gol pade po 90 minuti ko tudi komentator najavi konec je. Ampak ne, Zlatko Vujovič z leve poda pred gol in branilec da gol. Gospod Delič pa: ljudi, ma jeli to moguče. Gooool. Potiho se sliši vprašanje: Tko? Radanovič? RADANOVIČ! In tako je šla Jugoslavija na to prvenstvo z velikimi pričakovanji, naredila pa nič.
play it again
Uporabniški avatar
Gusar
Prispevkov: 2298
Pridružen: 19.10.2006 0:07:01
Kraj: Ptuj

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a Gusar »

@zan22
Svaka čast za zelo izčrpne analize dosedanjega poteka tega EP :yes:
Moram priznat, da sem dosedaj gledal bolj malo tekem.
Z družino sem bil pred dobrim tednom na morju in sem si tam vsega skupaj ogledal mogoče le za dve tekmi nogometa skupaj, malo več sem si ogledal le tekme tretjega kroga, ampak še vedno v primerjavi s prejšnjimi prvenstvi zelo malo :o
Osebno mi ni všeč razširitev EP na 24 ekip, ker to praktično pomeni, da dejansko polovica Evrope igra na EP.
Je pa res, da so praktično vsi novinci pustili izredno pozitiven vtis, še posebaj Valižani, Islandci in Madžari.
Največji razočaranji sta brez dvoma Ukrajina(edini, ki so ostali na čisti nuli in brez doseženega gola) in Rusija, ki sta pokazali bore malo in samo nadaljujeta serijo slabih nastopov na zadnjih velikih tekmovanjih.
Favoriti so dejansko vedno vedno isti in sicer Nemci kot aktualni svetovni in Španci kot aktualni evropski prvaki in Francozi kot domačini. Daleč lahko pridejo tudi Italijani(če seveda izločijo Špance) in kaki skriti favorit kot je recimo Belgija ali Hrvaška.
Sam sem drugače fan FC Liverpoola in tako posledično tudi navijač Anglije, ki ji tako na vsakem velikem tekmovanju želim, da dosežejo kak velik rezultat, kajti dejansko je skoraj neverjetno, da je Anglija, ki je zibelka nogometa,in kjer se nogomet organizirano igra več kot 130 let, dosedaj osvojila en sam naslov in sicer naslov svetovnega prvaka tam že davnega leta 1966 :o
GOTOF JE!
Uporabniški avatar
gombi
Prispevkov: 1182
Pridružen: 30.05.2010 11:22:53
Kraj: Trbovlje - LJ

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a gombi »

prvi dan izločilnih bojev lahko mirne duše rečem, da so zmagale srečnejše ekipe...ne boljše...

Švica nadigrala Poljake, Shakhiri definitvno gol Eura...v loteriji boljši Poljaki...
Wales zmagal z avtogolom, z igro ni pokazal nič več kot S.Irci, me pa veseli da so šli naprej...moja ekipa št. 2 na letošnjem Euru ;)
Portugal je pomazila sreča na vseh frontah, ampak treba ga je dat...Hrvati so s svojo igro na turnirju navdušili, z veseljem bi jim privoščil vsaj polfinale...največja njihova pomanjkljivost je selektor s svojo boječnostjo in strokovnimi napakami z menjavami...
danes igrajo velesile...močno upam na napredovanje moje Belgije...pot do finala je sedaj odprta :P
Uporabniški avatar
jang
Moderator STRIPOHOLIK
Prispevkov: 11089
Pridružen: 26.01.2005 19:42:10
Kraj: bled

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a jang »

pot do finala se je odprla Portugalcem. Do sedaj so bili obup v obrambi, včeraj so jo igrali kot zmešani. Še Ronaldu se odtrga...
Belgijci so dobri, samo mi zgledajo še mlečni in naivni
kaj bi dal da bi Slovaki kipnili UN of Germany
Uporabniški avatar
tilitili
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 6355
Pridružen: 26.02.2009 21:26:50
Kraj: zagorje ob savi

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a tilitili »

ma Ronaldo je že naredu svoje letos. zdej prideta na vrsto za eksplozijo še Nani pa Gomes. Sanchez je včeraj rezal hrvaško vezno linijo in obrambo ko putrček.
Fernando Santos je ubil Čačiča. Seronje. Upam, da jih Poljaki pojejo. čeprou bo tem blesavcem sreča še naprej mila. Vse tja do polfinala.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Uporabniški avatar
gombi
Prispevkov: 1182
Pridružen: 30.05.2010 11:22:53
Kraj: Trbovlje - LJ

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a gombi »

drugi dan je potekal po pričakovanjih, malo težja zmaga Francije, Nemci in Belgijci suvereno :yes:
Uporabniški avatar
gombi
Prispevkov: 1182
Pridružen: 30.05.2010 11:22:53
Kraj: Trbovlje - LJ

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a gombi »

izredno vesel napredovanja Islandcev, upam, da se naučimo kaj od njih...ne pa samo izgovori češ Anglija je velesila, kaj pa jim moremo :S
Italija povsem zasluženo, Španci so se izpeli, najboljša reprezentanca zadnjih 10 let izgublja svežino...prihaja čas drugih!!
Uporabniški avatar
Gusar
Prispevkov: 2298
Pridružen: 19.10.2006 0:07:01
Kraj: Ptuj

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a Gusar »

Tako, pa smo dobili vse četrtfinaliste tega EP, in to so Poljska, Portugalska, Wales, Belgija, Italija, Nemčija, Francija in Islandija. Zame osebno razen Islandije nobenega presenečenja :o
Poljaki so se do četrtfinala prebili dokaj suvereno, saj so v skupini gladko premagali Severne Irce in nebogljene Ukrajince, dočim so z svetovnimi prvaki Nemci odigrali remi brez golov. V osmini finala so bili boljši od Švice, čeprav so premoč kronali šele po streljanju penalov. Poljska igra taktično zelo organizirano in trdno in težko prejmejo gol, čeprav tudi niso kaj preveč učinkoviti(mogoče bo Lewandowski šele sedaj eksplodiral?).
Portugalci so prišli do četrtfinala čeprav se mučijo že celo prvenstvo. Iz skupine so se kot tretjeuvrščena ekipa komaj prebili naprej. Trikrat so remizirali(1:1 z Islandijo, 0:0 z Avstrijo in 3:3 z Madžarsko) in tudi proti Hrvatom po 90 minutah niso zmagali, kar pomeni da so prva ekipa po Irski iz SP 1990, ki je med 8 najboljših napredovala brez dosežene zmage v rednem delu tekme. Proti Hrvatom v osmini finala do odigrali pravo šahovsko partijo, kjer so se oboji bolj trudili ne dobiti gola, kot pa ga doseči. No, kljub temu so v drugem podaljšku v 117 minuti le uspeli zadeti preko Quaresme, ki je v mrežo pospravil žogo po strelu Ronalda. Škoda, ker so Hrvatje skozi celoten EP pokazali precej več, ampak v nogometu pač včasih ne zmaga boljši.
Prva četrtfinalna tekma je torej Poljska-Portugalska. Ekipi sta dokaj izenačeni, Poljaki bolje stojijo na igrišču in so kot ekipa boljši, čeprav nimajo(izjema je Lewandowski) take individualne kvalitete kot Portugalci. Portugalci po drugi strani imajo mogoče celo najboljšega igralca na svetu Cristiana Ronalda(na tem EP je postavil dva rekorda evropskih prvenstev in sicer je odigral največ tekem(18) in je obenem prvi igralec, ki je zadel na štirih evropskih prvenstvih), ki lahko ob dobrem dnevu, vsaki ekipi zabije 2-3 gole, čeprav v reprezentanci še zdaleč nima tako kvalitetnih soigralcev kot v Real Madridu. Kljub temu mislim, da so možnosti nekje 60%-40% za Portugalce, ki bodo po mojem mnenju peto tekmo na tem EP le uspeli zmagati, in to mogoče celo v rednem delu :mrgreen:

Drugi četrtfinale je Belgija-Wales.
Valižani so zraven Islandije najbolj prijetno presenečenje tega prvenstva. Wales je šele prvič na EP in drugič na velikem tekmovanju(prvič so sodelovali na SP 1958 na Švedskem, kjer pa so prav tako prišli v četrtfinale).
Presenetljivo in zelo suvereno so zmagali v svoji skupini, kjer so premagali Ruse in Slovake in izgubili proti Angležem, medtem ko so v osmini finala v "bitki za Britanijo" težko, ampak vendarle uspeli premagati še Severne Irce in sedaj čakajo na Belgijo. Vodja ekipe je res zvezdnik Reala Gareth Bale(ki je trenutno s 3 goli tudi najboljši strelec EP, skupaj z Morato in Griezmannom), ampak Wales ni samo Bale. Tu sta še Ramsey iz Arsenala in Allen iz Liverpoola in ostali fantje, ki se borijo kot levi. Pri Valižanih se res vidi njihova sloga in borben duh v stilu "vsi za enega, eden za vse" in vsa čast za njihove dosedanje predstave :yes:
Belgija je na to EP prišla kot eden od favoritov iz ozadja in zaenkrat to vlogo uspešno opravljajo. Začeli so sicer slabo(poraz 0:2 proti Italiji) zato pa potem nadaljevali toliko bolj suvereno(zmagi 3:0 proti Irski in 1:0 proti Švedom). V osmini finala pa so se še poigrali z našimi vzhodnimi sosedi Madžari in jih odpravili s 4:0, pa čeprav so se Madžari hrabro upirali(še 10 minut do konca je bilo samo 1:0). Belgija ima izredno talentirano generacijo igralcev kot so Hazard, De Bruyne, Lukaku, Fellaini, Witsel, Cuoartois..., nekateri pravijo, da bi ta generacija lahko celo presegla tisto legendarno Belgijo iz 80-let, ki so na dveh zaporednih svetovnih prvenstvih(Španija 1982 in Mehika 1986) igrali v polfinalu. Skratka čaka nas dvoboj dveh zelo simpatičnih in mladih ekip, kjer pa bi realno Belgija morala potrditi kvaliteto in se uvrstiti v polfinale.
GOTOF JE!
wer
Prispevkov: 1796
Pridružen: 21.08.2008 9:56:12

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a wer »

vsi četrtfinalni pari:
QF1 June 30
21:00
Poland vs Portugal
QF2 July 1
21:00
Wales vs Belgium
QF3 July 2
21:00
Germany vs Italy
QF4 July 3
21:00
France vs Iceland

moja napoved: Poljska, Wales, Nemčija in Francija.
play it again
Uporabniški avatar
tilitili
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 6355
Pridružen: 26.02.2009 21:26:50
Kraj: zagorje ob savi

Re: EURO 2016

Odgovor Napisal/-a tilitili »

Moja napoved - polfinalisti bodo:

Poljska
Belgija
Italija
Francija

in potem v finalu

Belgija: Italija

kjer Italijani zmagajo.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Odgovori