Družbene anomalije: fašizem

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

User avatar
ninel
Posts: 5477
Joined: 19.04.2006 19:14:19
Location: Beograd

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by ninel »

Hitler in Hitlerjugend.

Image

User avatar
macon
STRIPOHOLIK
Posts: 2099
Joined: 24.12.2005 23:11:43
Location: Škofja Loka

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by macon »

Image

User avatar
ninel
Posts: 5477
Joined: 19.04.2006 19:14:19
Location: Beograd

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by ninel »

Večer, V soboto, 21. 11. 2020
Drugi tir
Svetlana Slapšak

Ne mislim na tistega, ki ga bo verjetno prevzela Madžarska, ker Slovenija ni sposobna disciplinirati svojih podjetnikov, prej na tisto progo, po kateri se v rudniškem vozičku vozi Indiana Jones v filmu Indiana Jones in tempelj smrti, kjer tiri ponekod so, potem jih spet ni, zavore odpovejo, zidovi se rušijo, voda dere, itd. Toda predvsem mislim na drugi tir mentalnega stanja vladajoče garniture, ki nas še kar naprej preseneča z odsotnostjo sistematičnosti, koherentnosti, miselne discipline in samonadzora v svojem javnem govoru. Nič novega, boste rekli. Toda odsotnost samonadzora je danes že taka, da vodilni v državi, predsednik vlade, zdaj jasneje kot kdaj koli omogoča vpogled v svoje skrivne načrte in še očitneje razkriva svoje želje. Te se nas še kako tičejo, saj povzročajo škodo na vse strani, zato jim je treba še naprej posvečati vso pozornost.

Dober, čeprav povsem predvidljiv vpogled smo dobili Z intervjujem predsednika vlade, ki so ga 17. novembra predvajali na njegovi televiziji. V družbi želatinaste figure, ki zastavlja skrbno izbrana vprašanja in občasno izusti odobravajoči »aha«, je predsednik predstavil svoja mnenja in stališča glede najpomembnejših vprašanj družbe in svetovne politike. Kdor ima dobre živce, lahko to primerja z intervjujem, ki po mnogih zapletih sledi na javni televiziji, tisti, ki je predsednik vlade protestno in brez vsakršnih posledic ne plačuje. Prvič, izvedeli smo, da so pravi razširjevalci epidemije – Branimir Štrukelj, Tanja Fajon, še posebno banda štirih, opozicija v celoti, tu pa je tudi SAZU.

Tukaj je že mogoče jasno prepoznati drugi tir, preklop na iracionalno, ki doživi kraljevski finale v opisu »vladavine prava«: to je, če niste vedeli, ena sama anarhija, kjer vsi ovirajo vse, da bi razvili tisto najboljše znotraj svojega gnezda. Zato o vladavini prava lahko presojajo samo evropska sodišča, nikakor pa ne politična telesa EU. Predstavljajte si, da bi se Nizozemci vpletali v slovenske ceste, Madžari mešetarili po slovenskem medijskem prostoru – ups, tega predsednik ni rekel! Take katastrofične podobe prihodnosti vladavine prava lahko prestrašijo vsakega državljana, ki še hoče verjeti, da je bila z afero Patria onemogočena volilna zmaga SDS. nedvomno že sam obstoj vladavine prava in njeno predstavljanje v medijih izven nadzora SDS ogroža zmago te stranke povsod, ne samo na volitvah! Točko, kjer tirnic več sploh ni, ampak rudniški voziček leti po zraku, vidimo v trditvi predsednika vlade, da v politiki ZDA do Slovenije ne bo nobenih sprememb. In jih tudi ne bo, pod pogojem, da tu ne bo Janše!

Drugi bleščeči trenutek oziroma daljši prosti let brez tirnic je bil opis diktature, kot jo vidi predsednik vlade in ki je pri nas ni; predsednik vlade ima prav – prisotnost policije, prepoved gibanja, pretepanje in nore kazni so tu, vendar to ni diktatura, ampak epidemija ali vsaj bolj epidemija kot diktatura. Toda sliko sreče pod vladavino prava kvari detajl, ki Slovenijo meče v isti koš z državami, ki zapirajo, cenzurirajo in ogrožajo svobodno govora. To je proces, ki ga Janša vodi proti profesorju Rudiju Rizmanu. Orbanščina, edroganščina, lukašenstvo in še kaj, vse skupaj v bedni tožbi naše nedotakljive majestetičnosti. Tudi zanjo ima predsednik vlade čas, medtem ko gara brez prestanka, da rešuje življenja… Pokvarjena levica v evropskih ustanovah in v mračnem Sorosovem globalnem imperiju pa ima najraje prav take podatke – da o domačih medijskih pokvarjencih, ki dostavljajo informacije, ne izgubljamo besed.

Če povzamemo: vladavina prava je zamegljena, diktatura sprejemljiva, izpad iz globalne politike potrjen. Proti komu vse bo Janša sikal na javni televiziji niti ni pomembno. Ta tri njegova stališča zadostujejo za njegov hiter in dokončen odhod. Toda sramota pač mora biti še večja in še bolj nora. Minister za kulturo je iz zadnjega žepa potegnil novo improvizacijo, ustanovitev muzeja osamosvojitve. Koncepta še ni, projekta tudi ne, jasno je le, da je nekako treba še večji del denarja, ki je kulturi že bil odvzet ali še bo, vložiti v nekaj, kar bo ministru na obraz vrnilo prepoznavni cinični nasmeh. Razlog za ustanovitev muzeja v oblakih je po ministru seveda udejanjenje sanj naših prednikov. Hujše žalitve in klofute slovenski kulturi še nisem doživela. Od Trubarja naprej naj bi bila vsa prizadevanja, dela in dosežki kulture Slovencev – sanje!

Ne štejejo nobeni izkazi o samostojnosti, žrtve za jezik in kulturo, glave, ki so letele za pismenost, izražanje, samosvojost. Česa oni niso uresničili, Janševa osamosvojiteljska garnitura pa je? S kakšnimi kulturnimi preboji nas je obdarila desničarska klika amaterjev in klovnov v preteklih tridesetih letih? Po čemu je danes znana slovenska kultura? Po gledališču, baletu, likovni umetnosti, performansih, glasbi, pesništvu, filmu, po dosežkih, po katerih današnja vlada in njeni odredi blatiteljev pljuvajo, jih žalijo, pošiljajo v delovna taborišča, izčrpavajo in stradajo, ki jim kriminalno kradejo… S strastjo napisane, naslikane, skovane besede o slovenstvu so vrele iz ust in izpod prstov ljudi, ki so bili preganjani, zapirani, streljani, trpinčeni, njihova dela sežigana… Kdo je Vasko Simoniti, da lahko sebe razglasi za uresničitelja sanj teh ljudi? Kaj je on dosegel, razen masovnega kaznovanja kulture in prilizovanja cerkvi, vsakič kot je bil na oblasti? Kako si upa reči nekaj, kar Ivana Cankarja postavlja v položaj zgube, kar izniči Prešernov trud?

Ne, ti ljudje niso sanjali, ampak ustvarjali, tako kot o slovenstvu tukaj, danes lahko izpovesta in ustvarjata Simona Semenič ali Maja Smrekar, če omenim najbolj napadane. Simonitijevo poniževanje slovenske kulture je nekaj najbolj sramotnega, kar je ta vlada uspela pokazati, če se omejimo na humanistiko in kulturo. V čigavo korist? Do zdaj smo že videli kadrovsko parado amaterjev, nevednežev, pravih budal, neartikuliranih primitivcev, nepismenih. Na drugi strani je najmočnejše sredstvo, s katerim slovenska kultura razpolaga danes – avantgardno razmišljanje in ustvarjanje. To je velika prednost, ki si jo lahko privošči mala kultura. Izrednost, ki presega vse lokalne cimprarje, željne zidov, cementiranja, omejevanja in muzejske zatohlosti. V improvizaciji ministra Simonitija se nedvomno skriva še nepredstavljivi drugi tir, novo vrednotenje, bistvo zgodovinarskih norosti desnice, nova imena: muzej zagotavlja serijo neprijetnih presenečenj.

Preden je svojo vizijo nesposobne, zasanjane slovenske kulture pred osamosvojitvijo predstavil minister za kulturo, je minister za notranje zadeve jasno opisal svojo, ki ji minister za kulturo ni javno nasprotoval. Minister Hojs je namreč izrazil negodovanje ob predvajanju filma Izbrisana, ki ga je po svojem istoimenskem romanu posnel Miha Mazzini, na javni televiziji. Ministru Hojsu se je to zdelo sramotno. Film je, se mi zdi, še udarnejši od romana in je dosegel velik mednarodni in še večji domači uspeh. Prvič sem ga gledala na HBO in sem bila globoko pretresena. S svojim molkom ob tem bednem dokazu drugega tira oziroma mentalnega stanja te vlade je minister Simoniti pokazal, da bo njegovo politiko, ko se mu bo zdelo potrebno ali ko se bo hotel sprostiti, vodila policija. Prave razlike ne bo.

Primer tožbe proti Rudiju Rizmanu in napad na Miho Mazzinija sta povsem zadosten dokaz diktature, in to po Janševih merilih – s prvega tira. Drugi tir medtem kaže pravo mentalno stanje. V zadnjem trenutku lahko iz vozička skoči samo Indiana Jones.

User avatar
macon
STRIPOHOLIK
Posts: 2099
Joined: 24.12.2005 23:11:43
Location: Škofja Loka

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by macon »

Ogabna pisunka spet laže in se spakuje. Janša je v EU naslovil pismo po kompromisu med EU in Poljsko ter Madžarsko in to je prepoznala tudi Angela Merkel in mu izrekla priznanje, ampak tega v zapisih levih fašistov ne bomo zasledili, ker so tako nori in pokvarjeni. Pismu so pripisali kar nek svoj nalagan pomen, kar pomeni, da so en bolj kot drug zmešani in shizofreni.

Vladavina prava tudi ni nekaj, kar določa politika, temveč pravo lahko določa samo sodišče, to je logično vsem razen idiotskim levim skrajnežem, ki bi poljubno določali vladavino prava kot njim paše. Na isti način lepijo nalepke fašistov, ksenofobov, rasistov, mizoginov in ostalega sranja, da se čedalje bolj gabijo večini, ki bi rada samo normalno živela. Ta večina ima predsodke in VSI LJUDJE IMAMO PREDSODKE, vendar to niso horde v črnem, ki zahtevajo klanje in taborišča! Najbolj danes ustrezajo hordam v črnem levi skrajneži, ki širijo samo sovraštvo in norost, razprava pa z njimi ni niti možna niti smiselna, ker so vendar zaplankani zmešani levi fašisti!

Diktatura je za pisunsko idiotko, ko nekdo nekaj reče nekomu nekaj neprijetnega. Ne, ko je nekdo zaprt za nič, ko ga desetletja vlačijo po medijih in demonizirajo, ko omrežene barabe kradejo milijarde in ni nobenih posledic, to vse nikakor ni režim in diktatura! Diktatura je tožba proti Rizmanu in napad na Mazzinija, norci levi zmešani!

Za leve fašiste so primerne samo oblazinjene sobe, nisem verjel, da bom tukaj priča taki zmesi norosti, pokvarjenosti in debilnosti kot prihaja iz ust levih skorumpiranih lažnivcev.

Rudniški tir za odvratno pokvarjenko je v Barbara rovu. Tam ni tračnic, so pa klavci, ki nage in z žico zvezane pobijajo s krampi in noži ter jih žive mečejo v jaške. Iz tega rova je prilezla gnusoba z do komolcev krvavimi rokami in drekom v možganih, da nam danes njeni zapredki kot je Slapšakova pišejo svoje sprevržene abotnosti.

User avatar
ninel
Posts: 5477
Joined: 19.04.2006 19:14:19
Location: Beograd

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by ninel »

Vlada je nesposobna, kriva je pa opozicija.
Obskurna NovaTv bi bila rada Fox News. :cry_lol:

Image

User avatar
macon
STRIPOHOLIK
Posts: 2099
Joined: 24.12.2005 23:11:43
Location: Škofja Loka

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by macon »

Krivi so tisti, ki so namerno sabotirali vladne ukrepe. Opozicija je proti maskam tulila do dne, ko je bilo prvič 24 mrtvih.

Vlada je lahko kriva samo, da ni sankcionirala kršiteljev. To je vse osnovnošolska logika.

Obskurnost pameti levih skrajnežev je res neverjetna.

User avatar
Poli 78
STRIPOHOLIK
Posts: 6767
Joined: 23.10.2007 12:52:48
Location: Ljubljana

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by Poli 78 »

Khm, a ni pujsek Hojs še za prižnico, eeee v parlamentu, si snel maske, ker revček ne more dihati? Da o šolski ministrici ne govorimo. Pa o ostalih ministrih, ki bi morali biti v samoizolaciji, ne pa med ljudmi. :angel:

Itak, da janšisti živijo v neki svoji "realnosti", ki s pravo realnostjo nima kaj dosti skupnega.
Anything is possible
Be the Change You Want to See

User avatar
macon
STRIPOHOLIK
Posts: 2099
Joined: 24.12.2005 23:11:43
Location: Škofja Loka

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by macon »

Poli 78 wrote:
21.11.2020 20:39:50
Khm, a ni pujsek Hojs še za prižnico, eeee v parlamentu, si snel maske, ker revček ne more dihati? Da o šolski ministrici ne govorimo. Pa o ostalih ministrih, ki bi morali biti v samoizolaciji, ne pa med ljudmi. :angel:

Itak, da janšisti živijo v neki svoji "realnosti", ki s pravo realnostjo nima kaj dosti skupnega.
Glej no glej, kako si si zapomnil ministrico, levih velmož na istem dogodku prav tako brez mask in tega, da so ministrici rekli, da jim je NIJZ odobril, da so lahko brez mask pa prav nič?

A ti to na tipko pritisnejo, da izrežeš samo tisto kar ti paše? Kako to gre, ker me res zanima? A prebiraš leve medije kot božjo besedo in potem dobesedno ponavljaš, hkrati pa ignoriraš vse kar ni od tvojih levih?

Hojs je bil bojda enkrat res brez maske ampak to ni bilo DEMONSTRATIVNO nasprotovanje ukrepom. Tisti levičarji so pa naravnost noreli, kako so maske brezveze in kakšna diktatura je to, hkrati, ko so dobre za večino Evrope in jih povsod nosijo.

User avatar
Poli 78
STRIPOHOLIK
Posts: 6767
Joined: 23.10.2007 12:52:48
Location: Ljubljana

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by Poli 78 »

Khm, a niso ravno Trumpovi podporniki (torej desničarji), najbolj eklatanten primer nasprotovanja maskam? Ne vem o kakšnih levičarjih je tu govora.
Anything is possible
Be the Change You Want to See

User avatar
macon
STRIPOHOLIK
Posts: 2099
Joined: 24.12.2005 23:11:43
Location: Škofja Loka

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by macon »

Poli 78 wrote:
21.11.2020 22:29:40
Khm, a niso ravno Trumpovi podporniki (torej desničarji), najbolj eklatanten primer nasprotovanja maskam? Ne vem o kakšnih levičarjih je tu govora.
Pišem o nas, ne o ZDA.

Pisal sem, da je Covid načrtno ustvarjeno in sproženo s***** globalistov, ampak maske bom nosil in jih nosim od začetka:

-1. Ker se ne morem delati, da imam kaj pojma o medicini in bom torej pametnejšim pustil, da odločajo o njej.
-2. Zaradi spodobnosti, ker jih tudi drugi nosijo.
-3. Ker mi kmečka pamet pravi, da se nekaj kar se prenaša z ustnimi kapljicami, po zraku in preko sluznice vsaj delno zaustavi z masko tako pri meni kot pri drugih (bolnik ne spušča toliko virusov iz sebe kot jih brez maske in zdravi jih spet zaradi maske ne prejme kot bi jih brez nje)

User avatar
ninel
Posts: 5477
Joined: 19.04.2006 19:14:19
Location: Beograd

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by ninel »

Borec za demokracijo.
Borec za svobodo govora in tiska.
Borec za pravično družbo.
Borec proti političnemu imperializmu.
Borec proti vojnim zločinom.
Človek, ki nam je odprl oči.
Ali res ni nikogar, ki bi se postavil zanj?! :(

Image
ulysses tennyson analysis

User avatar
ninel
Posts: 5477
Joined: 19.04.2006 19:14:19
Location: Beograd

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by ninel »

NE STRAHOVLADI, ZAPRAVLJANJU DENARJA IN OROŽARSKIM AFERAM!
Poiščite svojo najbližjo lokacijo na: https://www.780milijonov.si/zbirna-mesta

Image
ulysses tennyson analysis

User avatar
ninel
Posts: 5477
Joined: 19.04.2006 19:14:19
Location: Beograd

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by ninel »

Kolumna Borisa Dežulovića o Alešu Hojsu:
Oda slovenskim babicam
https://www.dnevnik.si/1042943726/objek ... v3OLsdrYbs

"Kaj se je torej zgodilo s to Slovenko, neusmiljeno plenilko v toplesu, ki je po dalmatinskih plažah lovila
nemočne in ranljive nedorasle mlade samce, ki so se neprevidno ločili od črede, tako da jih je ob štirih
zjutraj prežvečila in izpljunila? Kaj se je zgodilo tej amazonki ženskih svoboščin, boginji našega odraščanja,
da je trideset, štirideset let pozneje postala katoliška starka iz mokrih sanj ministra Aleša Hojsa, čarovnica,
ki bo z rožnim vencem in razpelom pretepla sina kretena zato, ker mu je mestna cipa rodila otroka pred
časom, ki sta ga za to določila biologija in ljubi bog?"

User avatar
ninel
Posts: 5477
Joined: 19.04.2006 19:14:19
Location: Beograd

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by ninel »

Sedaj so tisti, ki bojo oddali svoj glas za referendum, že neposredno označeni za grožnjo Sloveniji.
Kakšen primitiven hujskač!

Image
ulysses tennyson analysis

BuDi
STRIPOHOLIK
Posts: 6229
Joined: 21.01.2005 19:19:44
Location: 1000 Ljubljana

Re: Družbene anomalije: fašizem

Post by BuDi »

ninel wrote:
22.11.2020 12:23:43
Sedaj so tisti, ki bojo oddali svoj glas za referendum, že neposredno označeni za grožnjo Sloveniji.
Jaz jih neposredno označujem za missice.

Image
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.

Post Reply