22. Međunarodni festival stripa CRŠ (Zagreb, 10. do 12. 5. 2019)

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

BuDi
STRIPOHOLIK
Posts: 6028
Joined: 21.01.2005 19:19:44
Location: 1000 Ljubljana

Re: 22. Međunarodni festival stripa CRŠ (Zagreb, 10. do 12. 5. 2019)

Post by BuDi »

izzy wrote:In? kako je bilo? Kakšni vtisi?
Osebno se mi zdi vsako leto slabše, še najbolj zanimive so bile obsežne razstave, lepo videt originale takih klasik - čeprav je bilo veliko reprodukcij, od katerih so bile nekatere res pod vsakom nivojem in niso bile niti blizu razstavne kvalitete.

Res nove izdaje sta prinesla samo Fibra in CRŠ (+ Ken Parker do 10 od Strip Agenta), Libellusa itak ni bilo, Bookglobe in Strip-Agent sta prišla preko trgovine Stripovina2, kjer so imeli povem naključne stripe iz zadnjega obdobja, mnoge brez popusta - in niti ne zadnje izdaje. Predvsem so bili povsod izpostavljeni superheroji - srbski in ameriški. Kisok stvari so imeli v bistvu samo preprodajalci, Stripovina2 Kena Parkerja.

Mogoče CRŠ niti ne gre na slabše ampak stoji na mestu, med tem ko gre svet naprej. Pred leti je bil zagon, vsako leto nove vsebine po vzoru tujih sejmov (nekaj časa celo povezave s kinom Evropa, francoskim inštitutom, nekaterimi lokali itd... kjer so vsi aktivno pristavili svoj del k mozaiku), sedaj pa ostajajo malo boljši "boljšji sejem" z razstavo, kjer lahko kupiš manjši del novih izdaj - brez omembe vrednega popusta, če sploh. Po tem ko se je sejem nekaj let ves čas razvijal in dobil stalni prostor v HDLU je bilo videti da je to to, je šlo pa potem samo še dol - kar se pozna tudi na tem da je bilo na prvi pogled videti da je najmanj obiskovalcev od vseh CRŠjev zadnja leta (česar Marcos sicer ni potrdil).

Pa ena večjih neumnost festivala... če hočeš podpis/risbo npr. avtorja Metabaronov moraš za številko nujno kupit nekaj v z likom Kena Parkerja, Alana Forda, Manningovega Tarzana ali Bouncerja (primerne strip ali printe iz ponudbe organizatorja). Kar je neumno, če si prišel zaradi Metabaronov. V tujini daš za kaj takega lepo 5-20€ pa je mir.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.

izzy
STRIPOHOLIK
Posts: 1117
Joined: 29.09.2006 9:25:53
Location: Slovenski Javornik

Re: 22. Međunarodni festival stripa CRŠ (Zagreb, 10. do 12. 5. 2019)

Post by izzy »

Hvala Poliju in Budiju za poročili.

Se pravi nič ekstra posebnega, razen, če ti je kdo od gostov res nekaj pomenil.
Res butasto, da moraš kupiti nekaj izven konteksta, če hočeš da ti nekdo nekaj nariše. Kot bi pri Buchu moral kupiti knjigo od Mustra, da bi ti potem Lavrič nekaj narisal :)

Je pa super, da je bilo lepo vreme, da se ne pajsaš po dežju na okoli. Od avta do prizorišča.

Priznam pa da pogrešam naše skupne izlete na CRŠ ... ampak takrat so bili drugačni časi :)
Pa tudi ponudba se mi zdi, da je bila takrat boljša oz. nismo bili še tako razvajeni :)
From Far Beyond The Valkyries Chant My Name

User avatar
Poli 78
STRIPOHOLIK
Posts: 6452
Joined: 23.10.2007 12:52:48
Location: Ljubljana

Re: 22. Međunarodni festival stripa CRŠ (Zagreb, 10. do 12. 5. 2019)

Post by Poli 78 »

Ja, sem bil presenečen, da ni prišel nihče od Zasavcev. Sicer morda tokrat tudi ni bilo toliko novosti kot pretekla leta, pa še organizator CRŠ-a je zašuštral z Libellusovci, pa jih zato ni bilo. V bistvu ni bilo neke pretirane gužve, ampak jaz sem vse skupaj itak vzel kot druženje in priliko, da poberem robo iz avkcij, pa še kaj novosti pred Interliberjem (čeprav je takrat itak vedno preveč za trogat). Dvakrat na leto iti v Zagreb ni preveč, lahko bi bilo več prilik. Škoda, da so zamrli te njihovi strip bazarji.
Glede risarjev pa ... Konkretno pri Milazzu si lahko uletel tudi mimo teh številk, saj pri njem ni bilo gužve in se ni stalo ravno v vrsti. Za druge so pa res bolj pazili na številke in kdo je na vrsti. Škoda za takšen sistem, ampak ... čas bo pokazal ali se bo tak sistem obdržal ali ne.
Anything is possible
Be the Change You Want to See

Post Reply