Butnskala v stripu

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Post Reply
BuDi
STRIPOHOLIK
Posts: 6019
Joined: 21.01.2005 19:19:44
Location: 1000 Ljubljana

Butnskala v stripu

Post by BuDi »

ImageImage
Butnskala v stripu
Marko Derganc, Emil Filipčič, ilustracije Marko Derganc

Strip, kultna radijska igra izpod peres Emila Filipčiča in Marka Derganca, ki jo je v sliko in besedo prevedel Marko Derganc:
»Razlog in edino vodilo, da se lotim dela, je bil preprost: zapisati celotno besedilo radijske nadaljevanke v obliki stripa iz čistega veselja do eksperimenta. To bi bilo prvič in zelo verjetno tudi zadnjič, da nekdo, ki očitno ni čisto pri sebi, prenese dobesedno celoten avdio zapis neke radijske igre v stripovsko obliko. Brez priredbe ali kakršnihkoli okrajšav. Pa da vidimo.«

Emil Filipčič je pisatelj, dramatik in igralec, rojen leta 1951 v Beogradu. Kot predstavnik ludizma se je uveljavil z značilno groteskno-satirično, fantastično in črnohumorno prozo. V njegovem dosedanjem opusu najdemo romane, kratko prozo, drame in radijske igre, pa tudi lutkovno igro, scenarij za celovečerni film, slikanico in strip. Leta 2011 je prejel nagrado Prešernovega sklada. Kultno radijsko igro Butnskala je ustvaril skupaj z Markom Dergancem. Pričujoča izdaja Butnskale je veren in ilustriran zapis besedila, ki sta ga za radijsko igro ustvarjala bolj ali manj sproti leta 1979.

Marko Derganc je režiser, scenarist, igralec, pisec in ilustrator, rojen leta 1950 v Ljubljani. Med drugim Dergi iz tandema z Andrejem Rozmanom Rozo v TV oglasih za 3x3, igralec v številnih celovečernih in kratkih filmih in TV nanizankah in v zadnjem času med najmlajšo generacijo znan kot profesor Pustolovec iz istoimenske nanizanke za otroke. Je tudi pisec in ilustrator pustolovskih zgodb za otroke in ilustrator knjižnih publikacij drugih avtorjev, pa tudi risar stripov Desovila in Wyatt Earp, po novem podpisan tudi kot avtor ilustracij za strip, ki ga držite v rokah.

izid 24.10.2014

založnik: eBesede d.o.o.
200 strani
prednaročilo (mehka) 15,92 €
polna cena mehka (mehka) 19,90 €
prednaročilo (trda) 23,91 €
polna cena mehka (trda) 29,90 €
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.

Post Reply