Razstava Cirila Horjaka

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

User avatar
ninel
Posts: 4604
Joined: 19.04.2006 19:14:19
Location: Beograd

Razstava Cirila Horjaka

Postby ninel » 13.11.2013 9:00:12

Razstava Cirila Horjaka
na Metelkovi v hostlu Celica od 12. 11. do 22. 11. 2013

Image

Od danes bo v ljubljanskem hostlu Celica na Metelkovi čas za risanko. Oziroma za Risanko, ki si veliko začetnico nedvomno zasluži, saj ima oznako à la carte, vse po naročilu, ob tem pa še častitljivo preteklost.

Gre za vsakotedenski projekt Radia Študent, verjetno najprepričljivejši fenomen na področju slovenske interaktivne vizualne kulture, ki poteka vzporedno tako na valovih te radijske postaje, ki je trenutno v finančnih škripcih, kot na medmrežju, kjer se ob sodelovanju poslušalcev porajajo risbe.

Ob tem se včasih risbe zgodijo tudi povsem v živo, na odru, rezultat pa zasije na velikem platnu.

Število oddaj je že seglo do 200, njene rezultate pa povezuje smisel za aktualnost in družbeno kritičnost. Odločilno pa je dejstvo, da nastajajo po navodilih poslušalcev.

Njihovim navodilom prisluhne risar, oblikovalec in stripovski avtor dr. Horowitz (ki sicer kdaj nastopa tudi kot Ciril Horjak), za njegovo prvo zamenjavo velja njegov kolega dr. Izar Lunaček, prav tako stripovski avtor, v enem primeru pa sta risala tudi moderatorja Fabio in Trapattoni.

Ob jubileju bodo risbe, ki so pred dobrim mesecem nastale ob 200. ponovitvi Risanke, zasedle hodnik v Hostlu, osrednji dogodek na razstavi pa napovedujejo ob njenem zaprtju 22. novembra, v okviru dogodka Veliki ReŠi RŠ benefit. Ob 18.00 bo razstava prizorišče Pravljičnega rešetanja skupine Za 2 groša fantazije in glasbenega nastopa dvojca FACE, ob 20.00 pa bo še dražba razstavljenih risb.