Novosti Libellus

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Re: Novosti Libellus

Postby Nobody » 12.01.2018 14:53:55

Nove Libellus najave na njihovi strani.
User avatar
Nobody
STRIPOHOLIK
 
Posts: 5845
Joined: 02.05.2005 13:03:56
Location: Kuzma

Re: Novosti Libellus

Postby gombi » 12.01.2018 16:58:59

Evo, konačno, nakon razdoblja praznika i godišnjih odmora, vrijeme je da se vratimo uobičajenim navikama i običajima, tj. okrenemo novim najavama!Smile

Dakle, prvo izdanje u sklopu naše premijerne ovogodišnje ture u kojoj će biti osam izdanja je 28. po redu album najpoznatijeg i najdražeg nam pirata - Riđobradog - a naslov mu je “Tortuga je naša!”.

Nakon pustolovine koja se odigrala u Indijskom oceanu, nedaleko od Madagaskara, a u kojoj je glavnu ulogu imala Anne Le Vasseur – prelijepa crvenokosa piratica s “Nemilosrdnog” i Jastrebova kći - Riđobradi, Eric, Tronogi i Baba ponovno se vraćaju na područje Kariba gdje ih očekuju još jedna napeta avantura!

Ovaj album koji je u Francuskoj objavljen u rujnu 1995. godine scenaristički potpisuje Jean Ollivier, a crtački Christian Gaty.

Tradicionalno, tekst na stražnjoj korici ovog albuma potpisuje Renato Vladimir Renky, a na kraju još samo podatak da će redovna cijena Riđobradog 28 biti standardnih 120 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za 96 kuna.

Evo kako izgleda Riđobradi 28:

Image


Drugo izdanje u ovoj prvoj ovogodišnjoj turi nosi naslov “Zlato i slava”, a riječ je o 29. albumu Riđobradog!

U ovoj knjizi imat ćete priliku pročitati svršetak napete pustolovine koja se odvijala na području između Tortuge i Paname, a kako će se sve završiti i kamo će se potom zaputiti Riđobradi i Eric doznat ćete u 30. albumu koji će također uskoro ugledati svjetlo dana (ali ne u ovoj turi, nego u jednoj od sljedećih).

Jean Ollivier i Christian Gaty autori su i ove pustolovine koja je u Francuskoj objavljena u rujnu 1996. godine, a tekst na korici - kao i obično - potpisuje Renato Vladimir Renky.

Na kraju još samo podatak da će redovna cijena Riđobradog 29 biti 120 kuna, no tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za 96 kuna.

Bacite pogled:

Image


Treće izdanje u ovoj našoj novoj turi nosi naslov “ZELENA OPASNOST” i riječ je o Zagorovoj knjizi broj 53!

Kao što i sami sigurno znate, na kraju prošle knjige imali smo priliku vidjeti kako zlatna groznica nije mimoišla ni iskusne trapere, a što će biti s Chicom kojega je Rochas ustrijelio te hoće li se na kraju i oni uspjeti obogatiti imat ćete priliku pročitati u epizodama “Šake i zlatno grumenje” te “Razjareni Zagor” koje potpisuju Decio Canzio i Gallieno Ferri.

Potom, iz pera Alfreda Castellija i Franca Donatellija čeka vas prvi dio nove pustolovine koja nosi naslov “Zelena opasnost”, a inače, riječ je o izvornim brojevima 145, 146 i 147 koji su u Italiji premijerno objavljeni u razdoblju između kolovoza i listopada 1977. godine.

Kao i obično, cijena ove nove Zagorove knjige tijekom prva dva mjeseca iznosit će 156 kuna dok ćete je potom moći kupiti za normalnih 195 kn.

Evo kako izgleda Zagor 53:
Image


Četvrto izdanje (od ukupno osam) u ovoj našoj novoj turi koja će uskoro ugledati svjetlo dana je 20. kolorac Texa Willera, još jedan iz “best of” edicije, a ovaj put riječ je o priči pod naslovom “ZLOČIN NA ZALEĐENOM JEZERU”!

Ovu fenomenalnu epizodu koju mnogi fanovi svrstavaju među one najbolje svih vremena (postoji li ijedan pravi obožavatelj Texa Willera koji se ne sjeća Larsena, Macredyja, Butlera, Griffina i šerifa Ryana?!) potpisali su svima poznati Claudio Nizzi (scenarij) i Guglielmo Letteri (crtež).

“Zločin na zaleđenom jezeru” ima 260+ stranica i u Italiji je izvorno objavljen u razdoblju između srpnja i rujna 1984. godine u brojevima 285 - 287 redovnog serijala.

Cijena 20. Texova kolorca tijekom prva dva mjeseca bit će 240 kuna, a potom regularnih 300 kn.

Evo i naslovnice:
Image


Nathan Never maxi 3 sljedeća je knjiga iz ove naše nove ture koja će uskoro izaći, a dvije cjelovite epizode koje vas čekaju unutra su:

“Međunarodna zavjera” (Bepi Vigna / Germano Bonazzi)
“Pleasant City” (Bepi Vigna / Gino Vercelli)

Zamršene političke igre i mnoštvo obrata na 189 stranica stripa osnova su “Međunarodne zavjere”, a u “Pleasant Cityju” (na 94 stranice) imat ćete osjećaj kao da ste se vratili u 1950-e godine 20. stoljeća i u njima će vas dočekati ni više ni manje nego – Elvis!

NN MX 3 u Italiji je izvorno objavljen u travnju 2007. godine, a na kraju još samo informacija da će regularna cijena ovoga trećeg Nathanovog maxija biti 175 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za 140 kuna.

Bacite pogled kako izgleda naslovnica trećeg maxija Nathana Nevera:
Image


Ovu novu turu polako privodimo kraju najavom četvrte knjige kolorne biblioteke Martina Mystèrea, a naslovi epizoda koje su uz pomoć Alfreda Castellija realizirali Mysterijanci (Andrea Artusi, Diego Cajelli, Giovanni Gualdoni, Ivo Lombardo, Enrico Lotti i Andrea Voglino) su:

“Pad Agarthija” (Mysterijanci / Carlo Piu, Carlo Velardi, Salvatore Cuffari & Giulio Giordano)
“Kamen mudraca” (Mysterijanci / Rosario Raho)
“U srcu tame” (Mysterijanci / Sauro Quaglia, Luca Maresca, Rosario Raho, Giulio Giordano, Salvatore Cuffari & Francesco Mortarino)

Ovom knjigom zaokružit ćemo cijelu prvu novu pustolovinu Martina Mystèrea koja se protegla na dvanaest brojeva (tj. jednu sezonu) te koja je i u Italiji i kod nas ostvarila sjajan uspjeh, a nama sad samo preostaje strpljivo čekati izlazak sljedećeg specijaliteta iz kuhinje Mysterijanaca!

Inače, gore navedene tri epizode u Italiji su izvorno objavljene prije samo nekoliko mjeseci – u razdoblju između kolovoza i listopada 2017. godine - a na kraju još samo informacija da će regularna cijena četvrte knjige Martinove kolorne biblioteke kao i obično biti 230 kuna, no tijekom prva dva mjeseca moći ćete je kupiti za 184 kune.

Evo kako izgleda naslovnica četvrtoga Martinovog kolorca:
Image


Nakon što je 2017. godina bila uistinu katastrofalna što se broja objavljenih redovnih knjiga Dylana Doga tiče, ova će biti potpuno drukčija i u njoj ćemo dati sve od sebe kako bismo nadoknadili sve što je zbog objektivnih razloga preskočeno u prošloj.

Stoga, predzadnja knjiga u ovoj našoj novoj turi bit će Dylan Dog 31, a ovo je popis priča i autora koji vas čekaju unutra:

“Preobražaj” - Claudio Chiaverotti / Giuseppe Montanari & Ernesto Grassani
“Mozaik užasa” - Claudio Chiaverotti / Corrado Roi
“Prikaze” - Claudio Chiaverotti / Giovanni Freghieri

Izvorno, ove epizode u Italiji su objavljene između travnja i lipnja 1994. godine (originalni brojevi 91-93), a u njima vas nestrpljivo očekuju Rebecca Stanford, Maude Randall, Bloodsbury i - Zorex!

Od ove knjige, nakon sjajnih 30 naslovnica koje je nacrtao za nas te na račun kojih je i dobio čast da isto to odradi i za 50 koprodukcijskih brojeva SBE-a i Repubblice, naš dragi prijatelj Bruno Brindisi zbog svojih novih privatnih obaveza neće više biti u mogućnosti crtati naslovnice za naša izdanja te će to od ovoga broja preuzeti još jedan fenomenalni autor i naš dragi prijatelj - Pasquale Del Vecchio! O njegovom radu i kvaliteti bespredmetno je uopće trošiti riječi, a mi smo uvjereni da će i on, baš kao i Bruno Brindisi te Darko Perović, nakon rada na našim izdanjima preuzeti i crtanje naslovnica nekog serijala i u matičnom SBE-u.

Inače, sam zastoj u našoj produkciji Dylana Doga je i nastao zbog toga što je Pasquale bio zauzet sve do rujna prošle godine jako bitnim maxijem Texa Willera, a budući da smo mi željeli baš njega jedina opcija je bila strpljivo pričekati dolazak jeseni tijekom koje je on vrijedno krenuo s crtanjem naslovnica za našega Dylana...

Na kraju još samo podatak da će Dylan Dog 31 koštati regularnih 175 kn, a posebna cijena tijekom prva dva mjeseca iznosit će 140 kuna.

Evo kako izgleda naslovnica DD 31
Image


I konačno zadnja knjiga u našoj sljedećoj turi je Dylan Dog 32, a evo popisa epizoda koje vas očekuju u njoj (zajedno s Hannom, Glorijom, Danom, Bobom i Brettom) te njihovih autora:

“Žena koja ubija prošlost” - Claudio Chiaverotti / Bruno Brindisi
“Dani košmara” - Gianfranco Manfredi / Luigi Siniscalchi
“Izazov” - Claudio Chiaverotti / Giuseppe Montanari & Ernesto Grassani

U Italiji su ove epizode premijerno objavljene u razdoblju između srpnja i rujna 1994. godine (originali 94-96), a kao i za prošlu knjigu, specijalnu naslovnicu za ovo naše izdanje nacrtao je i kolorirao sjajni Pasquale Del Vecchio!

Kao i obično, Dylan Dog 32 koštat će standardnih 175 kuna, a posebna cijena tijekom prva dva mjeseca iznosit će 140 kn.

A evo i naslovnice 32. DD-a:
Image
User avatar
gombi
 
Posts: 1122
Joined: 30.05.2010 11:22:53
Location: Trbovlje - LJ

Re: Novosti Libellus

Postby Poli 78 » 14.01.2018 18:22:45

V naslednji turi pa:
Martin Mystere 94
Tex 85 (357-358)
Tex 86 (616-617)
Mister No 88
Nathan Never 11
Nathan Never 65
Zagor 54
Texone 10
Anything is possible
Be the Change You Want to See
User avatar
Poli 78
STRIPOHOLIK
 
Posts: 5389
Joined: 23.10.2007 12:52:48
Location: Ljubljana

Previous

Return to Stripi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests