THE PUNISHER / Moria #1 / RAPER

Prostor za Vaše recenzije. Dodajte svojo recenzijo ali pustite oceno in komentar že napisanim recenzijam.

Moderatorji: TomDarjangCortoTornadoMioke

Odgovori

MOJE MNENJE O DOTIČNI RECENZIJI SE GLASI

IZJEMNO [11]
0
Brez glasov
ODLIČNO [10]
2
29%
PRAV DOBRO [9]
2
29%
PRAV DOBRO [8]
0
Brez glasov
DOBRO [7]
3
43%
 
Skupaj glasov: 7

Uporabniški avatar
Blue Blues
Prispevkov: 979
Pridružen: 11.02.2006 1:32:56
Kraj: Brežice
Kontakt:

THE PUNISHER / Moria #1 / RAPER

Odgovor Napisal/-a Blue Blues »

SlikaZa začetek da pohvalim odgovorne, da so tako čudovito predstavili glavni lik onim, ki jim je nepoznan in na prvi strani stripa košček lista odmerili opisu glavnega junaka v katerem spoznamo njegovo preteklost ter ga z spoznanjem krivice in sočutjem takoj vzamemo za svojega. Evo, bom prepisal semle (dobesedno):

Ko su mu gangsterji pobili družino, je Frank Castle prisegel, da se jim bo maščeval! Kot izurjen vojak in založen z orožjem, je napovedal vojno kriminalu! Stan Lee predstavlja... KAZNOVALCA!

Izredno...


No, sedaj pa sam srž recenzije. Povzetek zgodbe:

Črnec raper zažge USA zastavo, ker da je politika ena sama laž in besna množica se spravi na njega. Požrtvovalni Punisher, normalno, skoči vmes in ga reši.

Nek gospod Meecham in njegovi ljudje se odločijo, da bojo poskrbeli za to "nevšečnost" mimo roke zakona. Ampak šerif to zve od Meechamove tajnice, vendar nima časa, ker raziskuje neko na videz zapuščeno parcelo kjer je zaloga acetona (tovarna amfetamina).
Ta čas se Punisher strelja z dvema, ki se pojavita na lepem in hočeta ključe od avtomobila. Punisher enega kokne, drugi pa ne more v blindiran avto in zato gre obvestit šefa (spet Meecham, kot se izkaže kasneje).

Scena preskoči k Meechamu, ki prešteva denar (izgleda je on hkrati tudi šefe amfetamin proizvodnje). Zalotita jih šerif in njegov pomočnik, a ju Meechamova tolpa hitro ustreli do mrtvega. Potem Meecham ubije še enega svojega, da mu ne bo treba delit denarja. A za petami jim je že Punisher...

Potem se še malo streljajo in črnski raper iz neke stene privleče ogromno zastavo. Z njo premami neke meščane, oni pa se obrnejo proti izdajalcu Meechamu. Punisher vrže mednje kovček z denarjem in z raperjem oddrvita na motornem čolnu, tovarna na črno (izgleda z Meechamom in vsemi meščani skupaj) pa odleti v zrak.

Konec...


Kaj naj še rečem? Na 22 straneh malega formata. Bedarija, da ji ni para...
Zadnjič spremenil Blue Blues, dne 16.12.2006 23:49:16, skupaj popravljeno 1 krat.
izzy
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 1216
Pridružen: 29.09.2006 9:25:53
Kraj: Slovenski Javornik

Odgovor Napisal/-a izzy »

Tolk zanč pa spet ni. Pač tipično ameriško. Lahk bi bil pa strip daljši, čeprav bi bla pa akcija potem lahk preveč dolgočasna.
From Far Beyond The Valkyries Chant My Name
Uporabniški avatar
Blue Blues
Prispevkov: 979
Pridružen: 11.02.2006 1:32:56
Kraj: Brežice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Blue Blues »

izzy napisal/-a:Tolk zanč pa spet ni. Pač tipično ameriško. Lahk bi bil pa strip daljši, čeprav bi bla pa akcija potem lahk preveč dolgočasna.
Ah, kakor za koga. Vsak ma pač svoj okus, in za moje pojme je tole najslabša stvar koliko sem jih mel prilike v življenju brat. V smeti vrženi dve minutki mojega življenja...

Če se ne strinjaš z napisanim, noben problem. Je pa dobro povedat zraven kak kratek povzetek, da bo bolj jasno zakaj ti je strip tolko zlezel pod kožo.
It's Showtime!
Uporabniški avatar
HellSpawn
Prispevkov: 68
Pridružen: 09.03.2010 14:06:19
Kraj: Maribor - Ljubljana

Odgovor Napisal/-a HellSpawn »

Lastim si več ali manj vse varnostne kopije(:)) Punisherja, in moram povedati, da mi te stare cifre niso nič kaj očesu prijazne, niti nimajo globine zgodbe. Vsekakor prisegam na MAX serijo, ki je čisto druga zgodba.
Uporabniški avatar
Ruki
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 2022
Pridružen: 16.06.2007 16:45:01
Kraj: Oblazinjena sobica na zaprtem oddelku

Odgovor Napisal/-a Ruki »

HellSpawn napisal/-a:Lastim si več ali manj vse varnostne kopije(:)) Punisherja, in moram povedati, da mi te stare cifre niso nič kaj očesu prijazne, niti nimajo globine zgodbe. Vsekakor prisegam na MAX serijo, ki je čisto druga zgodba.
Če začneš v današnjem času brat, se strinjam. Za tiste, ki so brali Punisherja prej, ko še ni bilo take tehnologije in zmožnosti, pa so verjetno starejše zgodbe celo boljše :)
Odgovori